Skip to content

Wat is een energieneutraal huis?

Een energieneutraal huis wekt in één jaar alle energie, die je nodig hebt op eigen perceel, duurzaam op.
Wek je meer op, dan is het huis energiepositief.

Het betreft energie in de vorm van elektriciteit die u voor elektrische apparaten en voor de verwarming gebruikt.

Door te investeren in eigen opwekking verandert er helemaal niets aan het dagelijks gebruik alleen dat de energie duurzamer is en dat u GEEN energierekening meer heeft. Een energiepositieve woning levert bij salderen meer geld op waardoor het rendement op uw geld toeneemt.

Thuis energie opwekken en besparen is eenvoudig te realiseren:

Zelf al energiezuinig zijn?

  • Je huidig verbruik twee maandelijks in de gaten houden.
  • Je apparaten te vervangen door apparaten met een energielabel A++ of A+++. Een oude werkende koelkast of vriezer verbruikt zoveel stroom ten opzichte van een nieuwe A+++ dat het goed is voor uw verbruik en daarmee uw portemonnee om deze te vervangen)
  • Aanschaffen van energiezuinige verlichting. Verlichting bepaalt al snel meer dan 20% van uw energiekosten. Voor woningen ligt dit tussen de 15%-20% en voor bedrijven zelfs tussen de 30%-60%. Door de langere levensduur van led lampen heeft u ook minder vervangingskosten.
  • Door warmte terug te winnen bij voorbeeld met een douche-wtw blijft warmte uit wegstromend douchewater niet langer onbenut. De douche-wtw warmt er koud water mee op zodat de ketel minder hard hoeft te stoken. Voor warmteterugwinning (wtw) is een kleine verbouwing nodig.
  • Een woning zonder isolatie verliest veel warmte via de ramen, gevel, het dak en de vloer.
  • Ook een juiste kierdichting is van belang om niet te veel onnodige warmteverliezen te krijgen.

Energieneutraal het kan al met:

EnergieNwonen helpt u met het maken van de juiste keuzes, zodat uw woning energiezuiniger wordt en de volgende stap is energieneutraal.
Met uw bestaande woning kunt u nu al geld besparen en onafhankelijk zijn van energiemaatschappijen. Een verbeterde woning met een eigen energievoorziening en een goed leefcomfort. Zonder gas of andere fossiele brandstof. Een investering in de waarde van uw woning.

Wilt u uw huis energiezuiniger maken of verbouwen, renoveren, geld besparen, milieuvriendelijk wonen of energieneutraal wonen.

Neem vandaag nog contact op!

Back To Top
Zoeken