Skip to content
zonnepanelen

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. De keuze van zonnepanelen die het beste bij uw huis passen hangt af van uw situatie. U heeft keuze uit verschillende soorten en merken. Zonnepanelen kunnen ook nog op meerdere manieren op uw dak geplaatst worden. Opdak- of indaksysteem wordt afgestemd op de woning en gebruiker.

Om zelf de opgewekte stroom uit de zonnepanelen te gebruiken of te verkopen (salderen) aan uw energieaanbieder heeft u een omvormer nodig. De omvormer zet opgewekte stroom om in wisselspanning.

U wekt met zonnepanelen eigen elektriciteit op, uw bent onafhankelijk van energieleverancier, bespaart, wekt schone energie op en is onderhoudsarm. Door opwekking van stroom bent u voor dit deel een bedrijf en hoeft u hiervoor geen btw te betalen. Deze is bij de belastingdienst terug te vorderen.

zonnecollector / boiler

Een zonnecollector met zonneboiler zet zonlicht om in warmte. In de zonnecollector zit een buizensysteem die als een spiraal door een boilervat loopt en daarmee het water in de boiler verwarmt. Dit water kan gebruikt worden als warm tapwater. Door het plaatsen van een instant heater wordt het water altijd op de juiste temperatuur gebracht.

Een zonneboilersysteem kan ook incombinatie met een warmtepomp de ruimteverwarming verzorgen om van een gasaansluiting af te komen.

De definitieve keuze van het systeem wordt op de woning en gebruiker afgestemd.

instant heaters

Met een instant heater verwarmt u met uw opgewekte elektriciteit de hoeveelheid water op voor de hoeveelheid die u werkelijk gebruikt. Bij warmwatervraag schakelt het verwarmingselement aan waardoor het door stromende water direct tot de juiste temperatuur wordt opgewarmd. Er treedt geen onnodig energieverlies op en er wordt dus geen water verspilt om de juiste temperatuur te krijgen.

Doordat de instant heater dicht bij het waterpunt wordt geplaatst wordt het water verwarmt daar waar u het gebruikt. U bespaart op waterverbruik tot ca. 30% en op energieverbruik ca. 40%.

warmtepomp

De meest populaire oplossing voor ruimteverwarming is de warmtepomp. Deze is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Je hebt keuze uit een grond- of luchtgebonden warmtepomp.

Een grondgebonden warmtepomp heeft een bron in de grond nodig waar de energie vandaan gehaald wordt. Voor deze mogelijkheid is meestal een vergunning nodig voor het maken van een bron en is kostbaar om aan te leggen.

Een luchtwarmtepomp haalt energie uit de lucht. Hier heb je de keuze tussen balansventilatie of voor lucht-waterwaterpomp. De laatste neemt de functie van een HR-ketel over. Het plaatsen van deze warmtepomp is eenvoudiger, maar de opbrengst is minder gunstig. Meestal zal deze variant het meest geschikt voor een woning zijn. Voor een buitenopstelling zijn, afhankelijk van het budget, geïntegreerde oplossingen mogelijk.

pelletkachel

Een pelletkachel is een andere oplossing voor ruimteverwarming. Deze kan de plaats innemen van de cv-ketel en vergt dus weinig aanpassingen aan het bestaande verwarmingssysteem. Een pelletkachel kan ook i.p.v. een open haard of houtkachel gebruikt worden in de woonkamer. De pelletkachel wordt mee ontworpen als onderdeel van uw interieur.

Per jaar heeft u vaste kosten voor de aanschaf van pellets. Het verbruik is afhankelijk van de toepassing en gebruik van de bewoner en daardoor voor elke situatie anders.

Pellets of houtpellets zijn geperste houtkorrels. Pellets worden op verschillende manieren gemaakt uit tot poeder gemalen reststromen zoals snoeihout, zaagsel, houtspaanders e.d. Of uit speciaal aangelegde bossen waar het hout geproduceerd wordt.

infrarood panelen

Voor slaapkamers, badkamer, babykamer, studeerkamer en in de werkkamer op zolder zijn infrarood panelen erg geschikt. Maar ook in de schuur of veranda zijn ze toe te passen. De plaats van de infraroodpanelen wordt volledig afgestemd op uw interieur.

De aanschafkosten zijn relatief laag en deze verwarming is snel warm. De ruimte (lucht) wordt niet verwarmt maar direct de objecten eronder of ervoor. Ze geven een hele natuurlijke en aangename warmte af. Het is prima te combineren met duurzame energiebronnen zoals zon (zonnepanelen) en windkracht (windmolens).

Back To Top
Zoeken